Okulların tatil olması ve yaz ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar Düzce merkezde bulunan parkları mesken tuttu. Şehir merkezindeki sınırlı yeşil alanlardan olan İnönü Parkı’na akın eden vatandaşların geride bıraktığı görüntü ise “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

İnönü Parkı’nın hali içler acısı
Vatandaşların, yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri oturdukları yerde bırakarak parktan ayrılması İnönü Parkı “Çöp Park”a dönüştürdü. Kentin tam merkezindeki parka atılan çeşitli ambalaj atıkları, pet şişeler, parti bayrakları, atık otomobil lastikleri ile içler acısı bir hal alan park adeta kaderine terk edilmiş vaziyette.

Avni Akyol’da durum farklı
Durum İnönü Parkı’nda böyle iken Avni Akyol Parkı’nda daha farklı bir görüntü hakim. İnönü Parkı’na göre daha bakımlı ve temiz görünen park temizlenmiş görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Düzceliler değil yabancı uyruklu vatandaşlar vakit geçiriyor
Düzce’de ailelerin boş zamanlarında çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilmesi amacıyla yeniden düzenleme getirilen parklarda, Düzcelilerden çok yabancı uyruklu vatandaşların vakit geçiriyor olması da vatandaşların tepkisini çekiyor. Parklarda rahatça vakit geçirmek isteyen Düzceliler bu duruma da çare bulunması noktasında yetkililerden çözüm bekliyor.

Haber: Ö.YILMAZ