Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bölümü’nde  vatandaşlar yetersiz doktor sebebiyle saatlerce sıra beklediklerini iddia etti. Öncü Haber WhatsApp İhbar hattına gelen bilgilerde, hasta yoğunluğuna göre çocuk acilindeki doktor sayısının çok yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, acilde bir doktor ve bir hemşire olduğunu iddia etti.



Öncü Haber ekibine çocuk acilindeki yoğunluk ile ilgili bilgiler veren Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, dün ve bugün çocuk aciline gelen hasta sayısının 300 bandını geçtiğini belirterek, acilde bulunan 8 asistan ve 1 pratisyen hekim ile  7/24 insanüstü bir  çabayla  hizmet verdiklerini ifade etti.





Tüm gün dururken bu hastaların saat 19:00 ile 24:00 arasında acile başvurmalarını kamuoyunun takdirine bıraktığını belirten Başhekim Balbay, bu saatlerde aşırı kapasite üzeri  bir yüklenme olduğunu kaydetti.




Son olarak Balbay, acilde görevli 8 asistan doktor ile yeni doğan bölümü, pediatri bölümü, yoğun bakım servisi ve poliklinik  hizmetlerinin de yürütüldüğünü belirtti.