Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Genel Cerrahi Birimi ve bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Tıbbın en önemli ve geniş kapsamlı alanlarından biri olan Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda; yılda yaklaşık 11 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirten Prof. Dr. Pehlivan, yılda bin 800 hastayı kliniğe yatırarak tedavi ettiklerini ve bunlardan yaklaşık bin 500 hastayı ise ameliyat ettiklerini söyledi.

24 yatak kapasitesi bulunuyor
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda; 2 profesör, 2 doçent, 2 yardımcı doçent ve 7 araştırma görevlisinin hizmet verdiğini belirten Pehlivan, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nin 24 yatak kapasitesinin bulunduğunu ve bu klinikte genel cerrahinin belli alanlarında yoğunlaşmak kaydıyla cerrahi prosedürlerinin pek çoğunun yapıldığını söyledi.

“Bölgemizde obezite, metobolik, meme ve endokrin cerrahinde marka değeri oluşturduk”        
Genel cerrahideki hizmet alanlarının alt ana alanlarla daha da kaliteleneceğine inandığını dile getiren Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Araştırma Uygulama Hastanesi’nin bölgede; obezite, metobolik, meme ve endokrin cerrahi açısından marka değeri oluşturduklarını söyledi.

“Yanık ve yara bakım merkezi için adımlar atmaya başladık”
Bölgede eksikliği olan kolorektal cerrahi alanında uzman kadroların yetişmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Pehlivan, bir meslektaşlarının ileri laparoskopinin diğer alanlarında yetişmesi ile ERCP dahil safra yolu işlemlerinin burada yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, ülkemiz ve bölge için sanayi bölgelerinin ihtiyacını düşünerek “Yanık ve Yara Bakım Merkezi” açmayı düşündüklerini söyledi.

“Hastalarımızı il dışına göndermeyerek bölgemize katkı veriyoruz”
Tümör cerrahisi dahil olmak üzere hemen hemen tüm branşlarda hastaları bölge dışına göndermeden Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde cerrahi tedavilerinin yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Pehlivan, son olarak hasta ve hasta yakınlarına önerilerde bulandu. Pehlivan, “21. yüzyılda insanların doktor ve hastane seçimlerinde duyarlı olmasını tavsiye ederim. Sadece uzman, doçent olmak tek başına hekimlik göstergesi değildir. Bence hastalarımız sağlıklarını önemsemeli, doğru araştırmalar yapmalı ve deneyimli hekimlere canlarını emanet etmeliler.” şeklinde konuştu.

Haber:C.ÜSTÜNER