Kar, fırtına ve soğuk hava yurdun batı kesimlerini etkisi altına aldı. Ocak ayındaki kar yağışın ardından Yığılca ve Akçakoca başta olmak üzere birçok köyde yaşanan elektirk kesintilerine geç müdahalede ettiği için eleştirilen ve yüzlerce insanın günlerce elektriksiz kalmasına neden olan SEDAŞ, bu sefer “işi sıkı tutuyoruz” mesajı verdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, “20 bin kilometrekarelik alanda 3,7 milyon nüfus ve 1,9 milyon aboneye elektrik hizmeti sağlayan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), hava muhalefeti nedeniyle olası arızalara karşı gerekli tüm önlemlerini en üst düzeyde uyguluyor” denildi.

Akçakoca’ya bağlı Yeşilköy ve Koçar köyleri arasındaki vadide bulunan direkler kırıldığı bildirilirken köy bölgelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle arıza meydana geldi. Ekiplerin arızanın yaşandığı noktadaki onarım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Düzce’de 110 SEDAŞ’lı görev başında

Yapılan açıklamada özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının sürdüğü Düzce’de, 9’u yönetim kademesinden olmak üzere 110 kişilik SEDAŞ ekibi kar nöbetine devam ettiği vurgulandı. Tüm ilçelerde toplamda 8 binek araç, 12 sepetli kamyonet, 18 pick-up, 3 vinç ve 2 kepçe onarım işlemlerinde tam kapasite kullanıldığı bildirildi.