KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce İl Temsilciliği tarafından pandeminin 1. yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri, Türkiye ve dünyada salgına bağlı olarak hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“Bizler, verilen sözleri yerine getirilmeyen sağlık emekçileriyiz”

Üyeler adına sıkıntı ve taleplerini dile getiren İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde, 11 Mart’tan itibaren de ülkemizde yaşanan pandemide bugüne kadar ilimizde çok sevgili Hamza kardeşimizi ve saygıdeğer İbrahim abimizi kaybettik. Ülkemiz genelinde ise öğretim üyesinden hemşiresine, amirinden hizmetlisine, sendika yöneticisinden üyesine kadar emeklilerimiz ile 385, halen çalışan 372 çok kıymetli kardeşimizi, arkadaşımızı Kovid’e şehit verdik. Bizler, verilen sözleri yerine getirilmeyen sağlık emekçileriyiz. Bizler hizmet üretmeye çalışırken şiddete uğrayan, mobbingle karşı karşıya kalan sağlıkçılarız.”

“Çirkin video için özür dilemeli”           

İki gün önce Cumayeri’nde sağlık emekçilerinin şiddet görmesi gerektiği yönünde söylemlerde bulunan şahısla ilgili yetkilileri göreve davet eden Yılmaz, “Bu videoyu kaydeden şahsı burada bizim açıklama yaptığımız alanda tüm sağlık emekçilerinden özür dilemeye davet ediyorum. Özür dilemediği takdirde sayın sağlık müdürümüzü, sayın cumhuriyet savcılarımızı bizleri hedef haline getiren şahıs hakkında soruşturma yapmaya davet ediyorum.“ dedi.

Sağlık çalışanlarının taleplerini sıraladı              

Sağlık çalışanlarına verilen sözlerin tutulmadığını savunan Yılmaz, taleplerini şöyle sıraladı:

“- Kovid’in meslek hastalığı ve iş kazası olması yönünde net yasal düzenleme,

- Sözü verilen ek gösterge düzenlemesinin yapılmasını,

-1990’lı yıllarda dahi var olup bugün yerine getirilmeyen kreş hakkımızı,

-Kaybettiğimiz sağlık emekçilerinin şartsız şehit kabul edilmesini, geride bıraktıklarının tüm şehit sosyal haklarından faydalandırılmasını,

-Gerçek anlamda adaletli, geçmiş hizmetlerimizi de kapsayan filli hizmet (yıpranma) hakkımızı,

-Sözde ek ödeme değil, gerçek anlamda tek kalemde yoksulluk sınırı üzerinde maaşımızı talep ediyoruz. Bir yandan mesleğimizi en güzel şekilde yerine getirirken bir yandan bu mücadelemize devam edeceğiz. 11 Mart 2020’den bugüne kadar ilimizde ve ülkemizde kaybettiğimiz sağlık emekçisi kardeşlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, sayın Sağlık Müdürümüze Kovid ve öncesinde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerinin sağlık kurumlarında yaşatılmasını teklif ediyoruz.”