Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2016 yılı Haziranayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı. Açıklanan verilere göre, 2016 Yılı Aşılama Kampanyası kapsamında 14 köyde 2 bin 667 büyükbaş hayvana şap aşısı, 33 köyde 3 bin 312 sığıra Çiçek aşısı yapıldı ve hastalıklara karşı hayvanlar korundu.Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapıldı ve herhangi bulaşıcı hastalığa rastlanmadığı ortaya çıktı. Ayrıca hayvan pazarındaki hayvan nakil işlemleri de yapıldı.

Yine Düzce’de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 64 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediği anlaşıldı.

            499 gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi.

   

Haziran ayı içerisinde Düzce genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 473, yem satışı yapan işyerlerinde 26 olmak üzere toplam 499 adet denetim yapıldı ve Alo Gıda 174 hattına gelen 12 şikâyet incelenerek şikayetler olumlu sonuçlandırıldı.

 

130 adet gıda numunesi alındı 

 

Gıda İhracatı için 118, izleme vb. programlar için 12 adet numune alınarak, alınan ihracat numunelerinin analiz sonuçlarının uygun olduğu ortaya çıktı. 
HABER: S. KAŞKIR