1 Haziran itibariyle Türkiye’de yeni tip koronavirüsle mücadelede yeni bir dönem başladı. Kontrollü normalleşmede geçilen ikinci aşamada slogan ‘Kolları sıvıyoruz’ olarak belirlenirken bir süredir aşı tedariğindeki sıkıntı nedeniyle dibi gören aşı seferberliği de yeniden yükselişe geçildi.

9 GÜNDE 10 BİN DOZ AŞI

1 Haziran itibariyle aşı sırası 50 yaş üstü vatandaşlara gelirken geride kalan 9 günde Düzce’de 10 bin doza yakın aşı uygulaması yapıldı. 6 bin 148 vatandaş ilk kez aşıyla tanışırken 3 bin 635 kişiye de 2. doz aşısı yapılarak aşı süreçleri tamamlandı.

HER 100 KİŞİDEN 22’Sİ AŞILANDI

13 Ocak’ta başlayan aşı seferberliğinde geçen 5 ayda Düzce’de toplam uygulanan aşı dozu sayısı 155 bin 376’ya ulaştı. Bu süreçte Düzce’de her 100 kişiden 22’sine en az bir doz aşı uygulandı. Aşı süreci tamamlananların oranı da yüzde 17’ye çıktı.

PAZARTESİ SIRA 40 YAŞ ÜSTÜNDE

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın duyurusu ile birlikte Düzce’de bugün itibariyle 45 yaş üstü için de aşı randevuları açıldı. Pazartesi günü de 40 yaş üstü vatandaşlar aşılarını olabilecek. Anlaşmaları imzalanan aşıların ülkeye ulaşmasıyla takvimin hızla güncellenmesi ve haziran ayı sonuna kadar 20 yaş üstü vatandaşların aşılanması hedefleniyor.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE DE UYGULANACAK

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Akçakoca, Yığılca, Gölyaka, Cumayeri, Çilimli, Kaynaşlı’da bulunan entegre hastanelerde BioNTech firmasından gelen aşılarla 1. doz aşı uygulamasına devam ediliyor. Çinli SinoVac şirketinin aşısı ise aşılarını evlerinde olan engelli ve yaşlı vatandaşlara uygulanıyor. Belli derecede soğuk ortamda tutulması gereken BioNTech aşısı için de Düzce’de gerekli hazırlıklar tamamlandı. Yakın zamanda kalabalık mahallelerdeki 10 aile sağlığı merkezinde BioNTech aşısı uygulaması başlayacak.  

‘LÜTFEN AŞINIZI GECİKTİRMEDEN OLUN’

Eski günlere dönmeye çok yakın olduğumuzu kaydeden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart. İster yaş ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiş olsun, lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun.” diyerek en önemli silahın aşı olduğunu vurgulayarak ‘aşı olun’ çağrısı yapmıştı. 

HABER: Mehmet GÜNESEN