Tüm Türkiye ile birlikte Düzce’de de büyük bir tehdit haline gelen Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Düzce’de son günlerde iyice kontrolden çıkan vaka artışları, alınan kısıtlama kararları ile birlikte, yeniden düşüş eğilimine girdi.

Düzce’de son 24 saatte 740 PCR testi yapılırken, 230 kişinin testi pozitif çıktı. Toplam vaka sayısının 36 bin 102’ye ulaştığı kentte, toplam iyileşen sayısı da 32 bin 972’yi buldu. İl genelinde 159 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybederken, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Servisinde 33 hastanın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakım servisinde tedavi gören 13 kişinin ise entübe hasta olduğu belirtildi. İl genelinde bugün itibari ile toplam 2 bin 700 aktif hasta bulunuyor.

Düzce’de vaka sayılarında yaşanan düşüş ile birlikte, Düzce Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların alınan tedbir ve kurallara uymaları, rehavete kapılmamaları konusunda uyarılarını sürdürüyor. Vaka sayılarındaki düşüşün, alınan tedbir ve yeni kararlar doğrultusunda devam etmesi tahmin ediliyor.

HABER: Savaş ARI