Düzce’de salgın hızını giderek arttırıyor. Buna bağlı olarak yasaklara her geçen gün yenileri ekleniyor.

1 ay öncesine kadar koronavirüsün kontrol altında tutulmasında örnek iller arasında başı çeken Düzce’nin geldiği bu kritik durum kurallara yeterince uyulmadığını gözler önüne seriyor.

Düzce’de alınan tüm önlemlere ve yapılan denetimlere rağmen, günlük ortalama 500-600 vaka sayısı görülürken, kentte bulunan hastanelerin tüm yoğun bakım üniteleri ve pandemi servislerinde doluluk oranları yüzde 90’lara ulaştı.

Bugün itibari ile toplam vaka sayısı 15 bin 200’e ulaştığı Düzce’de, 41 ağır hastanın yoğun bakım ünitelerinde tedavileri devam ederken, bugüne kadar 11 bin kişi ise hastalığı yenmeyi başardı. Düzce’de hastalığa bağlı ölenlerin sayısında ise artış yaşanıyor. Salgının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana, Düzce’de ölenlerin sayısı ise 69 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan salgınla mücadelenin baş kahramanları olan sağlık çalışanlarının yükü de giderek ağırlaşıyor. Hastanelerde doluluk oranlarına bağlı olarak yoğun şekilde çalışan sağlık personeli 7/24 mesai yaparak hastaları iyileştirmek için uğraş veriyor. Aynı şekilde sayıları arttırılan filyasyon ekipleri de koronavirüs yayılımını kontrol altına alabilmek için sahada yeni hastalar tespit etmek için mücadele veriyor.

Tüm bu kritik sürecin aşılmasında ise en büyük görev kurallara uyması beklenen vatandaşlara düşüyor.

Haber: Savaş ARI