Ramazan ayı ve koronavirüsü salgını sebebiyle kan bağışlarında önemli bir düşüş yaşandı. Kan stoklarının yüzde 50 seviyesinin altına düştüğünü belirten Kızılay Düzce Şubesi Başkanı kritik seviyeye gelindiğini belirtti.

Düzce halkına acil kan bağışı çağrısında bulunan Aydın yaptığı açıklamada, “Koronavirüs pandemisinin etkilerinin artarak devam ettiği bu günlerde, mübarek Ramazan ayının da gelişiyle birlikte, gönüllü vatandaşlarımızın kan bağışlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Hastanelerimizde tedavi gören ve kan bekleyen hastalarımızın ihtiyaçları yalnızca gönüllü bağışçılarımızın kan bağışlarıyla karşılanabilmektedir. Bağışlanan bir ünite kan ile üç kişinin hayatı kurtulmaktadır” diye konuştu.

“Sokağa çıkma kısıtlaması kan bağışına engel değil”

Düzce Kan Bağışı Merkezinin Ramazan ayında da bağışçılarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam ettiğini dile getiren Aydın, “Krempark AVM önünde bulunan kan alma otobüsümüzde haftanın 7 günü kan bağışı almaktayız ve bağışçılarımız iftar sonrasında da saat 01:00’a kadar kan bağışında bulunabilirler. Sokağa çıkma kısıtlaması kan bağışına engel değildir. Kan bağışlamak isteyen vatandaşlarımız www.kanver.org internet adresimizden randevu alarak kan bağışına gelebilirler. Randevu alamayan bağışçılarımız için de, kan bağışında bulunduklarını gösteren gerekli belgeler kan alma otobüsümüzde düzenlenmektedir. 18-65 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımızı kan bağışlayarak hayat kurtarmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI