Çağın hastalığı olan kanserin tedavisi için Düzce’de önemli gelişme… Çevre illere gitmek zorunda kalan Düzceli kemoterapi alan hastalar için kemoterapi ünitesi açıldı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde açılışı gerçekleştirilen ünite ile artık kemoterapi alan hastalar artık çevre illere gitmek zorunda kalmayacak.

“Giderek talepler artmaktadır”
Düzce İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan bu ünitenin önemine değindiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün burada Düzce’yi, çevre illeri ve tüm ülkedeki hastaları ilgilendiren Allah korusun çağımızın hastalıklarından en önemlisi kanserle ilgili ilaç tedavisinin yapıldığı tıbbi ismi kemoterapi olan bölümdeyiz. Burada yaklaşık 4-5 aydır aramızda olan tıbbi onkoloji uzmanımızın gayretleriyle birimin eksiklikleri giderilerek tıbbi tedavinin yapıldığı merkezdeyiz ve giderek burada talepler artmaktadır. Her nüfusun böyle bir hizmeti vardır ancak uzmanı olmayınca vatandaşlar çevre illere gidiyordu. Yavaş yavaş halkımızın burada tedavilerini yaparak vatandaşlara yardımcı oluyoruz.”

“Hasta sayımız giderek artıyor”
Medikal Onkoloji Uzmanı Yasemin Bakkal Temiz ise şu ifadelerde bulundu:

“Hastanemizde kemoterapi ünitesinin açılışını yaptık. Bu üniteyle hastalarımızın tedavilerini verebilmekteyiz. Ocak ayından itibaren hasta sayımız giderek artıyor ve halkımıza tedavilerini yaparak yardımcı oluyoruz. Tedavilerini burada uygulayabiliyoruz.”

Haber: M.AYDIN