Balıkesir Valiliği ve Düzce Valiliği’nin koordinasyonunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Belediyesi’nin katkıları ile Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle; ülkemizde yürütülmekte olan ‘‘Ulusal Kanser Tarama Programı’’ kapsamında Cedidiye Camii önünde kurulan Mobil Kanser Tarama Tırı, 5-18 Ağustos tarihleri arasında Düzcelilere hizmet verdi.
5-18 Ağustos tarihlerinde saat 08.30 ile 17.30 arasında ücretsiz olarak hizmet veren Mobil Kanser Tarama Tırı’na Düzce merkez, ilçeler ve köylerden Düzceliler yoğun katılım gösterdi.



Düzce Valiliği, “Ulusal Kanser Tarama Programı” kapsamında Cedidiye Camii önünde kurulan Mobil Kanser Tarama Tırı’nda düzenlenen tarama programı kapsamında katılım sağlayan vatandaş sayısını açıkladı.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Çekilen Momografi Sayısı:278
Alınan Smear Sayısı:69
Dağıtılan GGK Sayısı:330
Bakılan GGK Sayısı:208
Toplam: 677 hasta tarama programımıza katılmış olup; GGK sonucu pozitif çıkan 20 vatandaşımız Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine yönlendirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla sunulur.

HABER: M.KADAŞ