Geçtiğimiz aylarda etkili olan yoğun kar yağışında Bahçeşehir Bağlantı yolu üzerindeki şubesinin bir bölümü çöken ancak bu durumu yenileme yapıyoruz diyerek ört pas etmeye çalışan, Düzce yerel market zinciri Halkmar şimdi de koronavirüs skandalıyla gündemde. 

Halkmar Kervan şubesinde çalışan 4 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Salgına yakalanan 4 Halkmar çalışanı karantina kuralı gereği evlerinde istirahate çekildi.

İddiaya göre; son günlerde söz konusu şubede çalışanlardan bazıları kendilerini iyi hissetmeyince koronaya yakalanan iş arkadaşlarından virüs kapmaktan endişe duymaya başladı. Bu durumu dile getirmelerine rağmen market yönetiminin, çalışanları, duymazdan geldiği ileri sürüldü.

Market yöneticilerinin bu duyarsız tutumu nedeniyle korona olmaktan endişe eden çalışanlarla yakınlarının gerekleri mercilere şikayetlerini ilettikleri bildirildi.

Öncü Haber’in 0542 767 1881 numaralı Whatsapp ihbar hattına gelen şikâyette şu ifadelere yer verildi:

“Düzce merkezde bulunan Halkmar market Kervan şubesinde 4 personelde Covid çıktı. Hala şube açık. Ayrıca diğer personeller kendilerini iyi hissetmediklerini söylüyorlar. Market bazen tıklım tıklım oluyor. Düzce’deki vaka sayıları için çok endişe duyuyoruz. Başka yere şikayet etsek gereğinin yapılacağından emin değilim. İnsan hayatıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı. İçerdeki personelin Covid olduğuna eminim. Ama şubede hala çalışıyorlar.

Personele baskı yapıyorlarmış. Hasta olduklarını test yaptırmaları gerektiklerini söylemelerine rağmen yöneticiler işlerine devam etsinler, daha kötü hissederlerse test yaptırmaya gitsinler demişler. Bu durumda polise de haber verilmesi gerekir mi? CİMER'e şikayet yazdık.”

ÖNCÜ HABER MERKEZİ