Düzce’de hava kirliliği ve çevre kirliliğine yol açan sanayi kuruluşlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Konuralp bölgesinde faaliyet gösteren ve kimyasal boya kullanarak üretim yapan bir tekstil firmasının atık sularını Tabak Deresi’ne akıttığı öne sürüldü.

Bir vatandaş tarafından çekilerek 0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına gönderilen görüntülerde, kimyasal sıvının boru vasıtasıyla Tabak Deresi’ne akıtıldığı görülüyor. Dereye akıtılan kısmın masmavi olduğu gözlemlendi.

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezine konuşan fabrika yetkili Mutlu Kayan, kimyasal atıkları dereye boşaltmadıklarını ileri sürdü. İddiaları ‘İftira’ diyerek yalanlayan Kayan, “Daha önce bizim sürekli yardım ettiğimiz bir balıkçı vardı. Biz yardımı kesince, elindeki eski görüntüleri kullanmaya başladı. Bizim kimyasal atıkları dere yatağına akıtmamız mümkün değil. Biz belediyenin kanalına boşaltıyoruz atıklarımızı” dedi.

Öte yandan Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çevre kirliliğine karşı fabrikayla ilgili inceleme başlatması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI