İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edildi. Yapılan incelemeler, hastalık belirtisi olan tüm çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yediğini gösterdi. Hızla basına düşen bu gelişme, Türkiye’de de çocukların ilgiyle tükettiği çikolata firması Ferrero’nun ürünlerine gözleri çevirdi.

Düzce’de D-100 Karayolu üzerinde fabrikası bulunan Ferrero, salgınla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve bazı üretilen Kinder Surprise yumurta partilerinin geri çağırıldığını duyurdu.

Salmonella salgınından şu ana kadar İngiltere’de etkilenen çocuk sayısı kayıtlara 63 olarak geçerken, hastalanan çocukların 5-6 yaşlarında olduğu ve kusma, ateş, ishal ve mide bulantısı şikayetleri ile sağlık kuruluşlarına başvurdukları bildirildi.

Diğer yandan uzmanlar, bağışıklığı düşük kişilerde hastalığın daha ağır seyredebileceği ve bu tür durumlarda hastaneye yatış gerekebileceğine işaret etti.

Her sezon Düzce’de üretilen fındığın piyasa fiyatını yönlendirmekle eleştirilen ve tüccarın patronu olarak görülen Ferrero, bu ses getiren olayın ardından "Gıda güvenliği konularını son derece ciddiye alıyoruz ve bu konu için içtenlikle özür diliyoruz." mesajı yayımladı.