Düzce’de bozuk yollar şikayet konusu olmaya devam ediyor. Özellikle yağışlı havalarda ortaya çıkan göletler sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Merkeze bağlı Kazukoğlu Mahallesi’nin köstebek yuvasını andıran yolları da aylardır onarılmayı bekliyor. Henüz 2 yıl önce asfalt dökülen ancak artan yapılaşmaya bağlı olarak ağır tonajlı araçların sık kullandığı yolda kısa sürede çöküntüler oluştu. Sanki yeni asfalt dökülmemiş gibi her tarafı bozulan yolda zor ilerleyen araçlarını sanayiye götürmekten usanan mahalleli, neredeyse haftanın 7 günü telefonla çözüm istedikleri Düzce Belediyesi’nden geri dönüş alamayınca çareyi haber merkezimize ulaşmakta buldu.

Mahallede ikamet eden Mehmet Keskin isimli vatandaş, her gün kullandığı ana güzergah olan 3886. sokağın halini cep telefonuyla kaydederek, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdi.

Bunun üzerine haber ekibimiz sorunu yerinde görüntülemek için soluğu Kazukoğlu Mahallesi’nde aldı. Bozuk yollar yüzünden yaşadıkları sıkıntıyı anlatan mahalle sakini Mehmet Keskin, 153 Beyaz Masa hattını hemen hemen her gün aramasına rağmen, soruna duyarsız kalındığını öne sürdü.

Keskin, “Burası güzergah yolu bu mahallenin. 2 sene önce asfalt oldu ama 1 sene geçmeden betonlaşmanın kurbanı oldu ve yolumuz köstebek yuvası gibi.” dedi.

Tepkili mahallesi Mehmet Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buradaki durum, tamamen hak aramak mevzusudur. Burası gördüğünüz gibi önceden bir vatandaşın merasıydı. Yani mısır tarlasıydı, tarım arazisiydi. Burası komple tel örgü içerisindeydi. Belediye ekipleri gelip, yol çalışması yapılacak denip adamın arazisine girdiler, kanunen girmiş olabilir ona bir şey demiyorum. Yol çalışması yapılacaksa bu yaz ayından beri neden yapılmaz? Görüyorsunuz arkadaşlar, aracımda orada. Daha 2-3 gün önce aracı sanayiden çıkardım. Ön takım ve arka takım daha yeni değişti.

Yani ben bu konuyu daha önce CİMER’e ileterek başvurdum. Bana gelen sonuç, program dahilinde altyapı çalışması bittikten sonra yapılacak ama ben hangi altyapının bitmesini bekleyeceğim. Oradaki inşaatın altyapısının bitmesini mi bekleyeceğim yoksa buradaki inşaatın mı? Yani biz vatandaş olarak hangi altyapının bitmesini bekliyoruz. Bu asfalt 2 sene önce yeni döküldü. Madem altyapı yoktu neden döktünüz? Bunlar bizim vergimizle oluyor.  Burası kışın çamur deryası… Gitmek zorundayım. Yani gidip gelirken de sıkıntı oluyor.

Burada hiçbir uyarı levhası yok! Herhangi bir belediyenin çalışmayacağına dair bir şey yok! Görüyorsunuz yolumuz bu halde.”