Koronavirüs salgınında son dönemde yaşanan artış 16 ay boyunca zor günler geçiren esnafı tedirgin etti. Dördüncü dalga ve yeniden kısıtlama ihtimaline karşı aşılama oranının hızla artması için DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın, duyurduğu ve çağrı yaptığı ‘Esnaftan aşı olana indirim’ kampanyası karşılığını buldu. Kayıkçı’nın bu çağrısının ardından Düzce Valisi Cevdet Atay’ın gayretleriyle başlayan aşı seferberliğine destek olmak isteyen iki kafe işletmecisi aşı kartını gösteren vatandaşlara yüzde 15 indirim uygulamaya başladı.

“TEKRAR KAPANMA İSTEMİYORUZ”

İndirim uygulayan işletmecilerden Emre Coşkun tekrar bir kapanmanın kendilerini zor durumda bırakacağını belirterek, “Sosyal medyadan yayınladık ve ilk günden müşterilerimizden aşı kartlarını gösterip kasada indirim sağlamaya başladık. Güzel bir talep oldu. Amacımız yaklaşık 1 buçuk yıldır pandemi sürecinde çok mağdur olan esnaflar olarak eylülden sonra bir daha kapanmak istemiyoruz.’ dedi.

DİĞER ESNAFLARA DA DESTEK ÇAĞRISI

Vatandaşlara aşı olma, diğer esnaflaraysa aşı olana indirim yapma çağrısı yapan Coşkun, “İnsanlar aşılarını olsun. Herkes sağduyulu olsun. Bizim diğer esnaf arkadaşlara da bir çağrımız. Onların da bunu uygulamasını isteriz. Bu şekilde olursa inşallah kış ayını daha sağlıklı geçiririz. Öncelikli hedefimiz insanların sosyalleşmesinin devam etmesi. Pandeminin artık son bulması. Biz buna teşvikte bulunmak için bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.” diye konuştu.

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

Kampanyanın başlamasında sonra gelen bir vatandaş da başlatılan kampanya uygulamasını aşıya teşvik için beğendiğini söyleyerek, “Uygulamayı gerçekten aydınlatıcı buldum. Gayet güzel bir uygulama insanları aşı olmaya teşvik edeceğini ve hoşlarına gideceğini düşünüyorum. Ben aşılarımı geçtiğimiz ay oldum. Ve o aşılar sayesinde şu an sağlıklıyım ve gelip burada kampanyaya dahil oldum.” diye konuştu.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da salgınla mücadelenin bel kemiği olan aşı seferberliğine destek veren işletmeleri ziyaret ederek teşekkür etti.