Türkiye genelinde koronavirüs salgının önüne geçilemiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre Türkiye, raporlanan yeni vaka sayısında dünyada dördüncü sıraya yükseldi. Avrupa’da en çok vaka görülen ülke olan Türkiye, Asya’da ise Hindistan’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Salgının kontrolden çıkmaya başladığı Türkiye’de geçen hafta itibariyle alınan yeni tedbir ve kısıtlamaların da vaka ve ölüm sayılarında düşüşe neden olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirlerin alınacağının sinyalini vermişti.

ERDOĞAN: “TEDBİRLERİ ALMAYA MECBURUZ VE ALACAĞIZ”

Erdoğan, “Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini, kapalı mekanlarda bakıyorsunuz sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz. Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” durumun ciddiyetine dikkat çekmişti.

KOCA: DÜĞÜNLER BÜYÜK TEHDİT

Öte yandan vatandaşları sürekli tedbirler noktasında uyarmaya devam eden Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca’dan yeni bir uyarı geldi. Sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla Bakan Koca, düğünlerin sağlık için büyük bir tehdit olduğunu vurguladı. Koca, ““DÜĞÜNLER gibi büyük kalabalıklar, katılan herkesin sağlığı için büyük bir tehdittir. Her ihmal virüse bir davetiye çıkarmaktır” ifadelerini kullandı”

HABER: Mehmet GÜNESEN