Düzce Merkez’e bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi Tevfik Demir Sokak’ta, iddiaya göre bir yıl önce yıkılan bahçeli evin enkazı öylece bırakıldı. Yüzlerce çocuğun eğitim gördüğü Fatih İlkokulu’nun da hemen yanı başında bulunan alanı bazı çevre düşmanları da ‘çöplük’ olarak kullanmaya başladı.

Hiçbir önlem yok…

Etrafında hiçbir önlem alınmayan alandaki tehlikenin farkında olmayan çocukların enkazı zaman zaman oyun alanı olarak kullanması da ailelerin tedirginliğini ikiye katladı.  Bir yıldır Düzce’nin ortasında hem çevre hem de görüntü kirliğiyle yaşamak zorunda kalan mahalle sakinleri duruma isyan etti.

‘Geri dönüş alamıyoruz’

Kentin merkezindeki mide bulandıran manzarayı görüntüleyerek 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp Hattı’na göndererek seslerini duyurmaya çalışan bir mahalleli, “Aylardır karşı karşıya kaldığımız bu sorunla alakalı hiçbir adım atılmıyor. Ne muhtardan ne belediyeden bir geri dönüş alamadık. Buraya insanlar çöplerini atıyor, kokudan ve mikroptan geçilmiyor.” ifadelerini kullandı.

‘Şehrin merkezinde buna maruz kalmak istemiyoruz’

Çocukları için endişe ettiklerini kaydeden mahalle sakini, “Çocuklarımızın sağlığından ve can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Şehrin merkezinde bu şekilde bir görüntüye maruz kalmak istemiyoruz, çok uğraştık hiç kimseye sesimizi duyuramadık.” cümleleriyle yetkililerden yardım istedi.

‘Düzce Belediyesi’nin atacağı adım bekleniyor

Kokudan balkonda oturamaz hale geldiklerini savunarak sağlıklarının tehlikede olduğunu düşündüklerini kaydeden mahalle sakinleri şimdi Düzce Belediyesi’nden bir kente yakışmayan bu görüntünün bertaraf edilmesini bekliyor.