30 yıldır sefer yatırım

Düzce’nin Gölyaka ilçesi sınırlarında bulunan Kardüz Yaylası 30 yıldır kayak turizmine kazandırılamadı. Yıllarca elektrik ve yol olmadan yatırımcılara sunulan yaylaya ilgi gösteren olmayınca, hem yollar düzeltildi hem de elektrik hattı çekildi.

Ancak bu da tesisleşmeye yetmedi. Her kış Kardüz sıfır yatırımla kışa girerken, komşu il Bolu’da hem Kartalkaya hem de Abant Tabiat Parkı ziyaretçi akınına uğruyor.

Gerekli tesisleşme sağlandığında Kartalkaya’yı bile sollaması bekleyen Kardüz Yaylası, yatırımsız geçen kışlara bir yenisini daha eklerken, koronavirüs salgını bile Bolu’nun kayak merkezlerine olan ilgiyi azaltmadı.

Bolu’da karın keyfini çıkartıyorlar

Yurt içinden ve yurt dışından konaklamak ve günübirlik tatil için Abant'ı tercih edenler, göl çevresinde yürüyüş yapıyor, şambrelle kayıp, ata ve faytona binerek keyifli vakit geçiriyor.

Köroğlu Dağları'nın eteklerinde yer alan yaklaşık 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya Kayak Merkezi'ne de gelen yerli ve yabancı turistler, kayak ve snowboard yaparak karın tadını çıkarıyor.

Aralık ayında yağmayan karın ocak ayında etkisini gösterdiğini söyleyen otel yöneticileri, bölgede bir haftadır etkili olan kar yağışıyla pistlerdeki kar kalınlığının yaklaşık 1,5 metre olduğunu aktardı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Kar kalitesi son günlerin en güzeli, kristal kar. Kaydığınız zaman o zevki ve kaliteyi hissediyorsunuz. Onun için bunu kaçırmayalım.

Mutlaka sezon içinde kayak yapalım Öğrencilerimizin evde sıkılmış olmalarını göz önünde bulundurmak lazım. Öğrencilerimizin de pandemi şartlarında kayak yapabilmeleri için olağanüstü seviyede tedbirlerimizi aldık. O yüzden gönül rahatlığıyla gelebilirler. Pistler şu an harika. Gerçekten kartpostal gibi. Belki onlar gelene kadar kar 2 metreyi bulur. Onun için bu tatili burada yapmalarını istiyoruz."

(Öncü Haber/AA)