İlk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Türkiye’ye kabusu yaşatan koronavirüs salgını yeniden atağa geçti. Her gün vakalar bir önceki günün üzerine çıkarken, ağır hasta ve vefat sayıları da tırmanıyor.

Bu kötü gidişat, yeniden kısıtlamaların olduğu günlere dönüş yapılmasını mecbur kıldı. Hafta sonları için saat 10:00 ile 20:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlarken, 65 yaş ve üzeri ile 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğanlar belirli saatler arasında dışarıya çıkabilecek.

Sağlık çalışanlarının yükü ağırlaşıyor

Koronavirüs salgınının büyük bir hızla yayıldığı Düzce’de ise sağlık çalışanlarının yükü daha da ağırlaşıyor. Pandemi servislerinin bulunduğu Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yoğun bakımlar tam kapasite hizmet verirken, onlarca ağır hasta yoğun bakım için bekliyor. Koronavirüs belirtilerinden şüphelenen yüzlerce Düzceli, PCR testi için hastanelerin önünde kuyruk oluşturuyor.

Düzce’de her gün ortalama 250-300 yeni hasta tespit ediliyor

Virüse yakalananlara her gün ortalama 250-300 kişi eklenen Düzce’de sayıları arttırılan filyasyon ekipleri sahada yoğun bir mücadele veriyor. Ancak maske ve sosyal mesafe kurallarına özen göstermeyenler nedeniyle virüs kontrol altına alınamıyor.

Tehlikeli gidişat

Bu tehlikeli gidişat rakamlara da yansıyor. Düzce’de mart ayından bu yana toplam vaka sayısı 10 binin üzerine çıktı. Henüz 20 gün önce 5 bin civarında olan vaka sayısı bugün 10 bin 200’lerde seyrediyor. Vefat eden hasta sayısı da gün geçtikçe artıyor. Son olarak Düzce’de koronavirüse bağlı olarak yaşama veda eden kişi sayısı 52 olarak kayıtlara geçti.