Tüm Dünyada tehdidini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de can almaya devam ediyor. Düzce’de artan vakalar ile birlikte, can kayıpları da artışını sürdürürken tehlikenin boyutuna dikkat çeken yetkililer, aşı olmayan veya eksik doz aşı yaptıran vatandaşların aşı olmaları, ya da aşı dozlarını tamamlamaları yönündeki çağrılarını sürdürüyor.

Günlük veriler tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor…

Son dört günde 3 hastanın daha hayatını kaybettiği Düzce’de, yaşanan son vefatlarla birlikte salgının başından buyana ölenlerin sayısı 242’ye yükseldi. Günlük 263 yeni hastanın tespit edildiği kentte, aktif hasta sayısının ise, 2 bin 927 olduğu öğrenildi. 33 hastanın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi servisinde tedavileri devam ederken, 17 hasta ise Pandemi Yoğun Bakım Ünitesinde entübe edildi.

Aşılama oranı Türkiye ortalamasının altında…

Öte yandan, salgının önüne geçmek için en güçlü silah olarak kullanılan aşı çalışmaları da Düzce Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde artarak devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Mobil Aşı ekipleri, merkez ve ilçelere bağlı en ücra köylere kadar giderek, aşıyı vatandaşların ayağına kadar götürüyor. Yapılan tüm bu çalışmalara rağmen, Düzce’deki aşılama oranı, 70.1 ile Türkiye ortalamasının altında kaldı.

Aşılama oranında yüzde 75’in üzerine çıkılması halinde, Türkiye Aşı Haritasında Düzce mavi kategoride yerini almış olacak. Bunun için ise, aşı yaptırmayan veya eksik doz aşı olan Düzceliler’in bu konuda duyarlılık göstermesi bekleniyor.  

HABER: Savaş ARI