Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyünde ortaya çıkan çöp sorunu, köy sakinlerini çileden çıkarttı. Çöplerin düzenli olarak toplanmadığını söyleyen Köy Sakinleri, çöp nedeniyle oluşan kökü kokular nedeniyle dışarıya çıkamadıklarını söylediler.

Dolan çöp konteynırlarını ve etrafa saçılan çöpleri cep telefonları ile görüntüleyen köy sakinleri, görüntüleri 0 542 767 18 81 No’lu Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına gönderdi. Çöp sorunu ile ilgili defalarca Köy Muhtarı Ömer Kıl’ı uyardıklarını söyleyen köy sakinleri, bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadıklarını kaydettiler.

“Muhtarın köy ile hiç alakası yok”

Köy sakinleri, “Muhtara defalarca söylememize rağmen, hiç bir yaptırım olmadı.  Kendisinin köyle alakası zaten yok. Kokudan ve pislikten dışarıya çıkamıyoruz. Çocuklarımız mikrop kapacak korkusuyla her gün evde hapis hayatı sürüyor.  Civardaki bütün sokak köpekleri kokuya ve pisliğe buraya geldi. Bazen bize bile saldırdıkları oluyor. Muhtar sakat kadrosundan emekli oldu, ama yasak olmasına rağmen, kaçak çalışmaya devam edip, köyün işleriyle hiç bir şekilde ilgilenmiyor. Gerekli tüm yerlere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.  Sizin de bu konudan yardımlarınızı bekliyoruz” dediler.

Köy Muhtarı Ömer Kıl İddiaları Yalanladı

Kadıoğlu Köyü Muhtarı Ömer Kıl, Öncü Haber'e yaptığı açıklamada hakkındaki iddiaları yalanladı. Köyde 3 tane çöp konteynırı olduğunu söyleyen Kıl, haftanın bir günü İl Özel İdaresi ekipleri tarafından çöplerin alındığını söyledi. 

Kıl, "Köyümüzde 3 tane çöp konteynırı var. Bu çöpler her hafta Pazartesi günü Düzce İl Özel İdaresi ekipleri tarafından alınıyor. Bu konuyla ilgili, ben köy camisinin hopörlerinden, çöplerin gelişi güzel bırakılmaması için Cami İmamına anons yaptırdım. Ancak, yine çöpler gelişi güzel bir şekilde bırakılıyor. Böyle olunca da, sokak köpekleri çöpleri dağıtıyor. Bunun da köyümüzden bir kişi fotoğrafını çekerek size göndermiş. Haberde yer alan diğer bir iddia ile ilgili de konuşmak istiyorum. Ben vergi muhafiyetinden emekli oldum. Bu durumda da çalışmamda hiç bir sıkıntı yok. Ayrıca, şu anda çalışmıyorum. Çalıştığım işyerinden, pandemi nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım" diye konuştu.