Vahşi çöp depolamanın pençesinden bir türlü kurtulamayan Düzce’de, Akınlar Mahallesi’nde Küçük Melen’in yanında bulunan mera alanı bilinçsiz vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanılmaya ve çöp yığınlarının yakılmasına devam ediliyor.

15 kamyon atık toplandı

Suyu, toprağı ve havayı kirleterek sağlık açısından risk oluşturan olaylara ‘Temiz Şehir Düzce’ hareketiyle savaş açan Düzce Belediyesi, iş makinaları ve kamyonlardan oluşan temizlik ekipleriyle bölgeye çıkarma yaptı.

Küçük Sanayi Sitesi ve Hurdacılar Sitesi olarak bölgesinde çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz eden toplamda 15 kamyon atık toplanarak bertaraf edildiği açıklandı.

‘Yasal işlem yapılacak’

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çevre katliamına geçir verilmeyeceğinin altı çizilerek, “Çevre ve insan sağlığı açısından Küçük Sanayi Sitesi içerinde ve Hurdacılar Sitesi bölgesinde çevreye gelişi güzel atılan atıklar ve yapılan kaçak dökümlerin devam etmesi halinde 2872 sayılı kanun gereği yasal işlemler yapılacak.” denildi.

Düzceliler’e ‘İhbar edin’ çağrısı

Düzceliler’den de boş alanlara gelişigüzel döküm yapanları görmeleri halinde, atıkların çevreye zarar verecek şekilde döküldüğüne ilişkin ihbar ve bilgilendirmelerini yer, adres ve araç plakası içerecek şekilde 153 Beyaz Masa ve Düzce Belediyesi İhbar Hattına iletmesi istendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN