Geçtiğimiz Şubat ayından itibaren yeni tip koronavirüs salgınının durdurulamayan bir yükselişe geçtiği Düzce’de Ramazan’ın başında alınan ‘kısmi kapanma’ ve 29 Nisan itibariyle başlayan ‘tam kapanma’ kararları etkisini göstermeye başladı.

Düzce’de salgın etkisini sürdürmeye devam ederken Nisan başında 340’a kadar çıkan günlük vaka sayısı dün itibariyle 150 bandına geriledi.

2 Mayıs itibariyle virüs şüphesiyle hastanelere başvuran 153 kişini daha testi pozitif çıktı. Bu veriyle birlikte salgının başladığı Mart 2020’den bu yana Düzce’de COVİD-19’a yakalananların sayısı 37 bin 893’e ulaştı.

Öte yandan Düzce’de günler sonra virüs kaynaklı bir vefat haberi geldi. Salgın nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavisine devam edilen bir vatandaşın daha hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı 163’e çıktı.

Aynı gün vaka sayısındaki düşüşün aktif vaka sayısına olan olumlu etkisi de sürdü. İl genelinde evlerinde veya hastanelerde tedavisine devam edilenlerin sayısı 2 bin 218 oldu. Hastalığı ağır geçiren 37 kişi pandemi yoğun bakım servislerinde müşahede altında tutulurken il genelinde entübe edilen hasta sayısı da 17 oldu.

Yetkililer 17 günlük tam kapanma döneminde kurallara harfiyen uyularak yaza salgınla mücadelede iyi bir noktada başlamak için vatandaşlara yönelik uyarılarını sürdürüyor. Şub at ayında günlük vaka sayısının 20’li sayılara kadar düştüğü kentte her ne kadar tablo olumlu seyretse dahi salgının kontrol altına alınabilmesi için mücadeleye aralıksız devam etmek gerekiyor. Hal böyleyken güvenlik güçleri de salgın tedbir ve kısıtlamalarına yönelik denetimlerini il genelinde sürdürüyor.