Çin'den 30 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ve 13 Ocak'ta "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" doğrultusunda ilk olarak 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarına uygulandı. Sağlık çalışanlarının ardından öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması sürecine geçildi.

İlk doz aşılamanın üzerinden 28 gün geçmesi üzerine Düzce’de sağlık çalışanlarına ikinci doz aşıları yapılmaya başlandı. Düzce’de toplam aşı uygulanan kişi sayısının 13 bini geçtiğini bildiren yetkililer, ikinci doz aşılamaya sağlık çalışanlarından başladıklarını dile getirdi.

Düzce’de hızlı ve programlı bir aşılama süreci yaşandığına dikkat çeken sağlık yetkilileri, bugüne kadar ciddi bir yan etkiyle karşılaşmadıklarını aktardı.  

Düzce genelinde 5 bin civarında sağlık çalışanı olduğu bilinirken, hamile ve hastalığı yeni geçirenler dışında hedef kitlenin kısa sürede aşılanacağı bildirildi.

Öte yandan il genelinde şu günlerde 70 ve 65 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına devam ediliyor.   

Uzmanlar, aşı olduktan sonra vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeyi sürdürmesinin önemli olduğunu vurguluyor.