Düzce Merkez’e bağlı Kurtsuyu Köyü’nde vaka ve temaslı sayısında yaşanan olağanüstü artış nedeniyle Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi karantina kararı aldı. 

Kararın ardından jandarma ekipleri tarafından köy giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Köyde 10 yeni vakayla kısa sürede vaka sayısının 24’e ulaştığı ve vakaların arasında mutant virüsle enfekte olan vatandaşların da olduğu bilgisine ulaşıldı.

Köyün 10 gün süreyle karantinada kalacağı ve sonrasında vaka sayısındaki son duruma göre karar verileceği öğrenildi.

Meclis kararında, “COVİD-19 vaka ve temaslı sayılarının yüksek olması, COVİD-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla tedbiren; Kurtsuyu Köyü sınırlarından karayolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışların 17 Mart 2021 Çarşamba günü saat 12.00'dan 27 Mart 2021 Cumartesi günü saat 21.00' a kadar 10 günlük bir süre için geçici olarak sınırlandırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan yada işyeri sahiplerinin bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi vs.) belgelerini ibraz etmek şartı ile, başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanların; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle geliş/gidiş yapabilmesine ise olanak sağlanacak.

Öte yandan geçen hafta da Cumayeri’ne bağlı Yenitepe Köyü artan yeni tip koronavirüs ve mutant virüs vakaları nedeniyle karantinaya alınmıştı.