Vatandaşların ihbarı üzerine Öncü Haber’in sık sık gündeme taşıdığı Hurdacılar Sitesi’nin arkasında bulunan eski vahşi çöp depolama merkezinde yakılan kablo ve lastiklerle ilgili şikayetlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hem Düzce’nin havasını kirleten, hem de yeşil örtüyü simsiyaha çeviren lastik dumanına tepkiler çığ gibi büyüyor.

İçeriğinde Karbon siyahı, uçucu organikler, yarı uçucu organikler, çok halkalı hidrokarbonlar, yağlar, kükürt oksitleri, azot oksitleri, nitrosaminler, karbon oksitler bulunan ve insan sağlığı başta olmak üzere çevre ile havaya büyük ölçüde zarar veren lastik – kablo yakımının önüne Düzce’de bir türlü geçilemezken, vatandaşlar bu sorun için yetkililerden çözüm bekliyor.

Özellikle her akşam saatlerinde bölgede lastik ve kablo yakıldığı ifade eden vatandaşlar, çıkan zehirli dumanları solumak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Yoğun siyah duman yüzünden evlerinde cam ve kapı açamadıklarını dile getiren Cengiz Hoşver isimli vatandaş, 0 542 767 18 81 numaralı whatsApp ihbar hattına yaptığı şikayette,  “Her akşam lastik ve kablo yakılması nedeniyle evlerimizde duramıyoruz. 153 arıyoruz, itfaiye ekipleri gelip yanan ateşi söndürüyor, ama itfaiye ekipleri gidince yeniden ateş yakıyorlar” dedi.