Türkiye’nin kuraklıkla boğuştuğu son yıllarda suyun tasarruflu kullanılmasının önemi daha fazla anlaşılırken, halkı bilinçlendirmekle görevli kurumlar, sorumluluklarını zamanında yerine getirmeyince tezat bir durum ortaya çıkıyor.

Yaz sıcaklarının etkili olduğu şu günlerde susuzluk sıkıntısı yaşanmaması için Düzceliler’e ‘Bahçe sulamayın, halı yıkamayın’ uyarısında bulunan Düzce Belediyesi, gelen ihbarlara rağmen günlerdir oluk oluk akan suyu durdurmak için harekete geçmiyor.

Düzce Merkeze Bağlı Karaca Mahallesi’nde patlayan su borusunun onarılmaması tepkiye neden oldu.

Karaca Mahallesi Sümbül Sokak’ta 3 gündür içme suyu şebekesinde meydana gelen patlak yüzünden suyun boşa aktığını belirten mahalleli, hiçbir çalışma yapılmamasını eleştirdi.

Su kaynaklarının yetersizliği ortadayken giderilmesi gereken arıza ile ilgili gerekli yerlere başvurduklarını ancak dönüş alamadıklarını savunan vatandaşlar, içme suyu hattında oluşan sıkıntının bir an önce giderilmesini istedi.

Mahalle sakinleri 0542 767 1881 numaralı Öncü Haber Whatsapp ihbar hattına ulaşarak seslerine kulak verilmesi çağrısı yaptı.

“Hiç kimsenin umurunda değil”

5 gün önce Sümbül Sokak üzerinde Düzce Belediyesi’nin alt yapı çalışması yürüttüğünü ve sonrasında sokağın orta yerinde bir patlak oluştuğunu belirten mahalle sakini, “Karaca Mahallesi Sümbül Sokak, 3 gündür muhtarlık ve beyaz masayı aramamıza rağmen muhtarlık beyaz masaya yönlendiriyor. Beyaz Masa’yı aradığımızda kayıt alındı deyip telefonu kapatıyorlar. Yaklaşık 3 gündür böyle boşa akıyor. Tonlarca su boşa gitti. Hiç kimsenin umurunda değil. Sokağı tamamen su bastı acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.