Çamaşır makinesi musluğu, duş musluğu ve banyo bataryaları oldukça fonksiyon olmaları ve ana ürünlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde sağladığı için son derece önemlidir. Çamaşır makinesi musluğu ise montaj aşamasında kullanılan ve en önemli ürünler arasında yer almaktadır. Çamaşır makineleri farklı markalar ve modellere göre üretildiği için birbirinden farklı musluk çeşitleri de bulunmaktadır. Oldukça küçük yapılarda olsalar da en etkili banyo dekorasyonu ve ihtiyaç duyulan ürünler arasında yer alır.

Çamaşır Makinesi Musluk Modelleri

Çamaşır makinesi muslukları, oldukça pratik ve su çıkış ucu bulunan en önemli musluk çeşitleri arasında yer almaktadır. Özellikle paslanmaz çelikten üretilen, dayanıklılığı ve farklı tasarımları ile çamaşır makinesinin en önemli yan ürünleri arasında yer alır. Ancak çamaşır makinelerinin marka ve modellerine göre çamaşır makinesi musluk su çıkışları arasında da değişiklik göstermektedir.

Çamaşır makinesi tek çıkışlı olarak tercih edilen musluk çeşidi bulunur. Oldukça kaliteli olmaları ile tercih edilen tek çıkışa sahip çamaşır muslukları, tek girişe sahip çamaşır makinelerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Oldukça şık tasarımları ve dayanıklılıkları ile tercih edilen tek çıkışlı çamaşır makinesi musluğu banyo ve lavabolarda bulunan çamaşır makinelerinde sıklıkla tercih edilir.

Çift çıkışa sahip olan çamaşır makinesi muslukları ise isminden de anlaşılacağı gibi iki farklı çıkışı bulunan musluk çeşididir. Krom ve paslanmaz çelikten üretilen modelleri bulunmaktadır. Son dönemlerde üretilen iki çıkışa sahip olan çamaşır makineleri ile aktif olarak kullanılmaktadır. İki farklı çıkışının olmasının sebebi ise sıcak ve soğuk su girişleri amacıyla kullanılmasıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise çamaşır makinesi montaj aşamasında doğru bir şekilde bağlantılarının yapılması gerekir. Aksi durumda çamaşır makinenizde soruna yol açabilmektedir.

Çamaşır Makinesi Musluğu Fiyatları Nelerdir?

Çamaşır makineleri için özel olarak üretilen çamaşır makinesi muslukları, farklı markalar tarafından üretildiği için fiyatları arasında da farklılıklar bulunmaktadır. Ayrıca tek ve çift çıkışa sahip özel olarak üretilen çamaşır muslukları arasında da fiyat farklılıkları bulunmaktadır. Farklı firmalar tarafından üretildiği için kalite ve tek ya da çift çıkışlarına göre fiyat farklılıkları bulunsa da her bütçeye ve her çamaşır makinesinin ihtiyacını karşılayacak türde çamaşır makinesi musluğunu bulmak mümkündür.

Çamaşır Makinesi Musluğu Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Çamaşır makinesi musluğu almadan önce çamaşır makinesinin su girişi işe uyumlu olan bir musluk almanız gerekmektedir. Ayrıca çamaşır makinenizde çift mi tek mi hortum çıkışı olduğuna dikkat edin. Aksi durumda çift çıkışlı bir çamaşır makinesine sahip iseniz aldığınız tek çıkışlı musluk hiçbir şekilde işe yaramayacaktır. Musluk alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise musluğun tesisat ile uyumlu olup olmadığının da bilinmesi gerekmektedir.

Çamaşır makinesi musluğu uzun süreli kullanımlarda kullanılacağı için darbelere ve suya karşı dayanıklı malzemelerden üretildiğine dikkat edin ve satın alırken kendini ispatlamış markalar tarafından üretilen muslukları tercih etmeye özen gösterin. Ülkemizde kendini ispatlamış birbirinden farklı çamaşır makinesi musluğu üreticisi bulunmaktadır. Bu nedenle ihtiyacınızı belirledikten sonra oldukça dayanıklı ve uzun süreli kullanımlara sahi musluğu satın alabilirsiniz.

Ayrıca banyo ve lavabolarda çamaşır musluğu kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olması gereken yer sifonu da son derece önemlidir. Kaliteli ürün almak ilk etapta belki bütçenizi zorlayacak olsa da uzun süreli kullanımlar sonrasında büyük fayda sağlayacaktır.