Geçen hafta gerçekleştirilecek olan ancak bugüne ertelenen önemli Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Türkiye’de ilk vakanın görülmesi üzerinden 2 yıl geçen ve geçtiğimiz aylarda Omicron varyantıyla en çetin günleri yaşatan COVİD-19 salgınındaki son durum masaya yatırılacak.

‘Bir süredir beklenen açıklamayı yapacağım’

Toplantının ardından saat 18.00’de kameralar karşısına geçecek olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaşacak. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan koca, “Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullanarak toplantıda maske zorunluluğunun değerlendirileceğini açıkladı.

Maske yasağı kalkacak mı?

İlk vakanın açıklanmasıyla hayatın yeni bir düzene girdiğini belirten Bakan Koca’nın “Hayatımızı yeniden düzenlemek için gerekli değişiklikleri yapmanın zamanı geldi.” sözleri maske zorunluğunun kaldırılmasının gündemde olduğu yorumlarını neden oldu. Bakan Koca’nın ayrıca Ülke Tamer’e ait “İçime çektiğim hava değil, gökyüzüdür” dizelerini paylaşması da açık alanlarda maske zorunluğunun kaldırılabileceğini düşündürttü.

HABER: Mehmet GÜNESEN