Tüm dünyada tehdidini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını, Düzce’de yeniden tırmanışa geçti. Risk haritasından, Düzce’nin birçok mahallesi kırmızıya bürünürken, bu tehlikeli gidişatın önüne geçmek için, yetkililerin vatandaşlara ‘Aşı olun’ çağrıları sürüyor.

Vali Cevdet Atay’ın,  Düzce’deki vaka artışını en aza indirmek için başlattığı aşı seferberliği kapsamında, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri, vatandaşlara yönelik bir ve ikinci doz aşı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Düzce Merkez ve ilçelere bağlı en ücra köylere kadar giderek, aşıyı vatandaşların ayağına kadar götüren ekipler, aşı yaptırmak istemeyenleri de ikna etmeye çalışıyor.

Dün, Cedidiye Camisi önünde “Kovid-19 Aşı Standı” kuran mobil aşı ekipleri, Cuma namazından çıkan vatandaşlara birinci ve ikinci doz aşı uygulaması yaptı. Aşı standında aşı yaptıranların özellikle genç ve 65 yaş ve üzeri olduğu gözlemlendi. Mobil aşı timlerinin Düzce genelinde çalışmalarının artarak devam edeceği öğrenildi.

HABER: Savaş ARI