Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelere hem vatandaşları hem de sokak hayvanlarını korumak üzere barınak yapma çağrısı konuşulmaya devam ederken Düzce’de sayıları giderek artan sokak hayvanları nedeniyle yaşanan tedirginlik sürüyor.

Şikâyetler bitmiyor

Düzce’nin birçok noktasından sürüler halinde gezen başıboş sokak köpeklerine yönelik şikâyetler yükselirken saldırı vakalarının da ardı arkası kesilmiyor. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aylık faaliyet raporunu açıkladı. Rapora göre ocak ayında da hayvan saldırıları eksik olmadı.

44 kişi hastanelik oldu

Düzce’de yine onlarca vatandaş sokak hayvanları tarafından ısırılmaları sonucu hastanelik oldu. İl genelinde 44 vatandaş ısırılma nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu ve tedavi edildi. Vatandaşları yaralayan köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durumun gözlenmediğini bildirdi.

Belediye ‘alfa’lı çözümü uygulamaya koydu

Geçen ay yaptığı açıklamada kanunlara göre köpekleri kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinin ardından barınakta tutamayacaklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, çete halinde gezen köpeklere liderlik eden ve ‘alfa’ olarak adlandırılanların barınağa alarak saldırganlıklarını önleyeceklerini kaydetmişti.

İl dışından köpek getirilmesine yönelik çalışma

Başka illerden Düzce’ye köpek bırakılmasının önüne geçilmesi için de çalışma içinde olduklarını kaydeden Özlü, “Bu noktada başka illerden köpeklerin bırakılmasını önlemek için çalışma başlatıyoruz. Allah bu dünyayı sadece bize vermedi. Sokak hayvanlarımızla birlikte yaşayacağız. Saldırgan olanlarının da çeteleşmesine izin vermeyeceğiz” demişti.

HABER: Mehmet GÜNESEN