DÜZCE'YE KABUS YAŞATIYOR
Düzce, yine kirli havanın etkisi altına girdi. Sonbahar aylarında soba bacalarından yükselen dumanın şu günlerde tavan yaptığı Düzce'de Hava Kalitesi İndeksi yine sağlıksız düzeye ulaştı. Özellikle akşam saatlerinde şehre çöken gri örtü, vatandaşların nefes almakta güçlük çekmesine yol açıyor. Kirlilikle mücadelede en sorumlu kurumların başında gelen belediyenin her kış dönemi başlangıcında piyasada satışı yapılan kömürleri denetlemesi de sokakları kirlilikten arındırmıyor.

SÜRECİ HIZLANDIRAN ZİRVE
Son yılların değişmez ve giderek büyüyen bu sorunu için çözümsüz geçen her an, sağlık açısından tehdit oluşturmaya devam ederken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, öncülüğünde Ankara'da ilin idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Düzce Zirvesi'nde tohumları atılan eylem planının kısa sürede hayata geçirileceği öğrenildi. Kentte herkesin şikayetçi olduğu hava kirliliği konusunun üzerinde titizlikle duran Bakan Özlü'nün kurumlardan aldığı brifing ve verdiği talimatlarla hızlanan çalışmalarda önemli yol katedildi. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Dergaz ile ilgili müdürlüklerin sorunu kökten çözmek adına gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda yol haritası şekillendi. 

DOĞALGAZ YAYINLAŞTIRILACAK
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin nezaket ziyareti sırasında hava kirliliği konusunda alınan önlemler ve yapılması planlanan uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Düzce'de kömür kullanımının en asgariye indirilmesi noktasında yürütülecek çalışmalara değinen Vali Dağlı, doğalgazın Düzce genelinin tamamına ulaştırılmasının amaçlandığını söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kömür yardımı yerine doğalgaz yardımı yapılmasının planlandığını açıklayan Vali Dağlı, doğalgaz tesisatı döşetme imkanı olmayanlara destek verileceğini belirtti. 

Düzce'yi pis havadan kurtaracak mücadele eylem planının kısa sürede uygulamaya geçirilmesi bekleniyor.