Kaza, mutluluğunu gölgeledi
24 yaşındaki Semih Akar’ın nikah masasına oturmaya saatler kala geçirdiği kaza, mutluluğunu gölgeledi. Talihsiz gencin, 2 Ekim 2017 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasına kaldırıldığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde 2. boyun omurunda kırık saptandı.



Yüksek riskli bir ameliyata alındı
Şans eseri bu ciddi kırığa karşın felç gelişmeyen hasta, ameliyat edilmek üzere Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerin ardından hasta Akar, tekrar ayağa kalkabilmek için Doç. Dr. Cem Dinç tarafından ameliyata alındı. Yüksek riskli ameliyatın başarıyla sonuçlanmasının ardından Akar, kısa sürede ayağa kalktı.

“Şimdi yürüyebiliyor”
Ameliyatı gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Dinç, “Hastamızın 2. boyun omurunda ciddi bir kırığı vardı. Bu kırıklar ölüm ya da hastalarımızda ileri düzeyde felç ile sonuçlanabilen tablolara neden olabiliyor. Hastamız, bu açıdan çok şanslı gruptaydı. Bu noktadan sonra bizim devreye girerek, mevcut kırığı vidalarla sabitleyip kırıkların kaynamasına ve kemikleşmeye olanak sağlamamız gerekiyordu. Türkiye’de sınırlı sayıdaki merkezlerde yapılabilen, ciddi ve yüksek riskli ameliyat ile boyun ikinci omurunda yer alan kırık vidalarla sabitlendi. Hasta şimdi yürüyebiliyor. Kendisini kısa süre içerisinde de taburcu edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



“İnşallah kısa sürede tekrar nikah masasına göndereceğiz”
Semih Akar’ın nikahına bir gün kala kaza geçirdiğini anımsatan Dinç, “İnşallah kendisini kısa süre içinde tekrar nikah masasına göndereceğiz.” dedi.

 “Hayat bana ikinci bir şans daha verdi”
Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Semih Akar ise, ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Cem Dinç ve ekibine teşekkür ederek “Allah hepsinden binlerce kez razı olsun. Hayat bana ikinci bir şans daha verdi.” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER