İçerisinde bulunduğumuz Haziran ayında kendisini iyiden iyiye hissettiren sıcak havalar güneş lekelerini ve yanıklarını beraberinde getirdi.

Güneşin altında uzun süre kalan vatandaşlar yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için aktarlara başvururken, bazı vatandaşlarsa bu gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalmamak adına önlemini aldı.
Yaza formda girmek için de ürünler alan vatandaşların akınına uğrayan aktarlara mikrofon uzatan Öncü Haber ekibi, yüzde yüz doğal tavsiyeleri sizler için derledi.



‘Güneşten korunmak için bitkisel yağlar kullanılıyor’


Yaz aylarında güneşten korunmanın yollarını haber ekibimize açıklayan aktar Aydın Eren şöyle konuştu:

“Yaz döneminde güneşten korunmak için bitkisel yağlar kullanılıyor. Mesela kakao yağı, havuç yağı kullanabiliyorlar. Doğal bitkisel ürünlerden yağlardan kaynaklanan ayrıyeten de kremler var. Ayrıyeten de yaz ayları olduğu için sinekler çoğalmaya başladı. Isırmamaları için nane yağı, limon yağını açık bölgelerine sürebilirler. Ondan uzak durabilirler. Kakao ve havuç yağının öncelikle bronzlaşmaya faydası var.”



‘Harareti gidermek için bitkisel çaylar içilir’


Yaz mevsiminde hararetin alınması ve zayıflamak için de önerilerde bulunan Eren konuşmasına şöyle devam etti:

“Genelde sıcak harareti gidermek için bitkisel çaylar içerler. Kayısı çayı içilir hem metabolizmayı çalıştırır. Meyan çayı var mesela. Tadı hoş olduğu için onu içebilirler harareti alır. Kurutulmuş limonlardan çay yapıp içebilirler. İnsanların zayıflaması için bitkisel çaylar var. Mesela kayısı çayı, mate çayı var, kiraz sapı var…”

Eren, vücudunda güneş yanıkları olanlar için zeytinyağı, kakao ve havuç yağını kullanılması önerdi.



UV ışınlarına karşı etkili karışım


Aktar Yılmaz Kurtoğlu tatile gidecekler veya güneş ışığına maruz kalacaklar için önemli önerilerde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:

“Güneşin yaydığı UV ışınlarına karşı 3 çeşit yağ ile kudret narı yağı, aynı sefa yağı ve havuç yağı ile güneşe karşı korunabilirsiniz. . Bunları beraber karıştırıp güneşin zararlı ışınlarından koruyabiliriz. Bunları kullanmadan yanan kişiler de kantaron yağı kullanarak bu yanıklarını rahatlıkla geçirebiliyorlar. Biz öncelikle yanmadan önce güneşe çıkmadan önce koruyucu olarak kremler ve yağlar tavsiye ediyoruz. Eğer bunlar kullanılmadıysa geçirici olarak kantaron yağı öneririm.”



‘Tatile çıkacak kişileri şu şekilde set veriyoruz’


Tatile çıkacak vatandaşlar için özel bir karışım yaptıklarını söyleyen Yılmaz Kurtoğlu şunları ifade etti:

“Tatile çıkacak kişileri şu şekilde set veriyoruz biz. Bunları beraber burada karıştırıp hazırladığımızda hem doğal bronzlaştırıcı etkisi var hem de güneşi bu UV ışınlarına karşı kendilerini korumuş oluyorlar. Bu şekilde yağlar sürünüp koruyamadılarsa kendilerini, yandılarsa şu şekilde aleo vera da güneşten sonra o yanıkları gidermede birebirdir.”

Haber: İ.İ. AYDOĞDU

Görüntü: T. AKARSU