Havası en kirli il unvanını elinde bulunduran Düzce’de çöplük bellenen, Akınlar Mahallesi’nde Küçük Melen’in yanında bulunan mera alanına kimliği belirsiz kişiler tarafından ekonomik ömrünü tamamlamış lastik ve plastikler bilinçsiz bir şekilde yakılarak, çevre göz göre göre kirletiliyor.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından eski lastik ve plastik maddelerin yakılmasıyla, etraf kara dumanla kaplarken, hava kirliliğinde ilk sırada bulunan Düzce’de, hava kirliliğinin yanı sıra su ve toprakta kirletiliyor.

Konuyla ilgili şikayetini dile getirmek için 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına ihbarda bulunan Mustafa Sadıklı ise Gecenin geç saatlerinde kimliği belirsiz çöp toplayıcıları bu alana gelip çöpleri yaktığı iddiasında bulundu.

Öncü İhbar hattına konuşan Mustafa Sadıklı ‘’ Belediyeyi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ve Jandarmayı defalarca arayıp şikayetlerde bulunup önlem alınmasını istedik fakat hala hiçbir önlem alınmadı. Vatandaşlar uzaktan baktığı zaman geri dönüşümcüler ateş yakıyor deyip Jandarmaya şikâyet ediyorlar. Bizi sorumlu tutuyorlar. Bizim yakılan çöplerle bir ilgimiz yok. Kimliği belirsiz kişiler sürekli gelip ateş yakıyor vatandaşlar bizi sorumlu tutuyor bu sorunun en hızlı şekilde giderilmesi için yetkililerden çözüm bekliyoruz’’ dedi