Düzce’nin tek özel Diyaliz merkezi ünvanlıyla yaklaşık 20 yıldır sağlık sektöründe, alanında öncü konumda bulunan Oray Diyaliz merkezi, Düzce ve bölgesinde bulunan diyaliz hastalarına kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor. Alanında uzman isimleri kadrosunda bulunduran Oray Diyaliz, diyaliz hastalarına teknik ve psikolojik açıdan en iyi tedavi hizmeti sunmayı misyon edinmiş güler yüzlü personeliyle birinci sınıf hizmeti hastalarına sunuyor.


Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde Böbrek Sağlığı ve Diyaliz konulu bir konferans düzenleyen Oray Diyaliz Merkezi, hasta ve hasta yakınlarını tedavi süreçleri konusunda bilgilendirerek diyaliz hastası bireylerin günlük yaşamlarını daha iyi ve daha sağlıklı geçirebilmelerini sağlamak amacıyla uzman anlatıcılar ışığında bilgilendirme sunumları yapıldı.
 



Konferansa, Oray Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Müsiad Başkanı Vefa Pehlivan, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Habib Emre, Uzman Doktor Fatih Güllük, Psikolog Hülya Cengiz, Beslenme ve Diyet Uzmanı Metehan Üner ve davetliler katılım gösterdi.
 
Nefroloji Uzmanı Habib Emre’nin sunumuyla başlayan programda sağlıklı bireylerin ve böbrek hastalığı olan bireylerin dikkat etmeleri gereken durumlar, hastalığı önlemek için alınması gereken tedbirler, hastalığın tedavi yöntemleri detaylıca anlatıldı.
 



Psikolog Hülya Cengiz’in sunumuyla devam eden program, hasta bireylerin psikolojik durumları, onlara karşı kurulması gereken iletişim, hasta yakınlarının psikolojisi ve bu gibi durumlarda yapışması gereken terapiler anlatıldı.
 
Beslenme ve Diyet Uzmanı Metehan Üner’in sunumunda, özellikle böbrek hastaları, diyabet hastaları ve sağlıklı bireylerin günlük alması gereken besin değerleri, uzak durulması gereken besinler, beslenme ve yaşam düzeninde yapılması gereken değişiklikler anlatıldı.
 




Program, Oray Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın teşekkür konuşması ve konferansta sunum yapan alanında uzman isimlere çiçek takdimiyle sona erdi.