Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede iyi bir sınav veremeyen Düzce’de vaka ve ölüm sayılarıyla birlikte hastalığı ağır geçirdiği için hastaneye yatan vatandaşların sayısı da artıyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’ne her gün yeni yatışlar olmaya devam ederken serviste yatan E.Ö. isimli vatandaş odalarda temizlik yapılmadığı ve doktorların kendisiyle ilgilenmediğini savunarak durumdan dert yandı.

‘4 gündür ne temizlik yapılıyor, ne doktor geliyor’

Bir süre önce engelli kızıyla birlikte COVİD-19 teşhisi konulan ve hastalığı  ağır geçirdiği için pandemi servisinde tedavisine başlanan E.Ö., hastaneye yatışının yapıldığı 4 günden beri odasında temizlik yapılmadığını belirterek koronavirüsle mücadele ederken başka bir hastalığa yakalanmaktan korktuğunu ifade etti.

4 gün boyunca görevli doktor yalnızca bir kez kendileriyle ilgilenmek üzere odalarına geldiğini belirten hasta vatandaş, “İnsan sağlığı bu kadar hafife alınmamalı.” diyerek yetkilileri önlem almaya davet etti.

‘İnsan sağlığı bu kadar hafife alınmamalı’

Şikayetini 0 542 284 43 78 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na odanın son durumuna ait fotoğraf da göndererek bildiren E.Ö., “Ben böyle bir şey görmedim. Engelli kızımla beraber COVİD olduk, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatıyoruz.4 gündür ne odamız süpürülüp siliniyor ne de çöpümüz alınıyor. Böyle mi pandemi bölümü burası? Yanımıza doktor da gelmiyor. 4 gündür 1 kere geldi. İnsan sağlığı bu kadar hafife alınmamalı. Bize burada COVİD’den bir şey olmayacak. Buranın pisliğinden hasta olacağız. Sesimizi yetkililere duyurun. Böyle mi ilgileniyorlar insanlarla?” ifadelerini kullandı.

Hastane: Temizlik günlük olarak yapılıyor

Gelen şikayet üzerine Öncü TV’nin ulaştığı hastane kaynakları ise hastanın şikayetlerine karşılık, “Pandemi Servisi’nde temizlik faaliyetleri günlük olarak yapılmaktadır. Hastamızın ifade ettiği konuyla ilgili inceleme yapacağız” cevabını verdi.