Düzce’de de bazı hastalar hastaneler için aylar sonraya randevu alabildikleri konusunda şikâyetlerde bulunuyordu. Sağlık Bakanlığı, poliklinik hizmeti veren doktorlarının iş yükünü hafifletecek bir uygulama için harekete geçti.

"DOKTORLARIN SEKRETERLİK GÖREVİNE SON VERİYORUZ"

Sosyal medyada "Beyaz reform" etiketiyle paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz" dedi.

"HER POLİKLİNİĞE BİR SEKRETER"

Bir sonraki paylaşımında ise Koca, "Hedefimiz, yılsonuna dek her polikliniğe bir sekreter! Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'NIN BEYAZ REFORM PAYLAŞIMLARI

Bakan Koca, Beyaz Reform etiketiyle gün içinde başka paylaşımlarda da bulundu. Koca, Bakanlığın Ek Ödeme Yönetmeliğini "beyaz reform" olarak nitelendirerek "Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi. Sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

"BAZI KONULARI 15 AĞUSTOS'A BIRAKIYORUZ"

Sözlerinin devamında Koca, şunları kaydetti: "Resmi Gazete'de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna 'beyaz reform' diyoruz. Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustos'a bırakıyoruz."