Devlet hastanelerinde tedavi olmak isteyen vatandaşların randevu bulamama problemi pandemi döneminde randevusuz hasta kabulünün kısıtlanmasıyla tavan yaptı.

Merkez Hekim Randevu Sistemi ve 182'den randevu oluşturamayan, oluştursa da günler sonrasına sıra bulabilen vatandaşlar, tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Kadro ve ekipman eksiklikleri için adımlar atılsa da sağlık kadrosu yetersiz olan Düzce’de de vatandaşların serzenişte bulunduğu konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili kurmaylarına çalışma yapılması talimatı vermesinin ardından beklenen haber geldi.

"RANDEVUSUZ DA GİDİLEBİLECEK"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerine gönderdiği bir yazıyı paylaştı. Köroğlu, "Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri Sağlık Bakanlığı'nın geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarak da muayene olabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Bu haber, devlet hastanelerinde randevu bulmanın çileye dönüştüğü vatandaşlarda sevinçle karşılandı.