Aralık 2019’da Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve ilimizde de hayatı tehdit eden koronavirüs nedeniyle acil müdahaleler dışında geçici süreyle kapatılan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yeni adım geldi.

Düzce Valiliği; valilik, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 2 Kasım itibariyle Düzce Ağış ve Diş Merkezi’nin Merkez Hekim Randevu Sistemi’ne açıldığını açıkladı. Düzceliler cep telefonlarından MHRS uygulamasına girerek veya 182 numaralı hattı arayarak artık diş tedavisi için randevu alabilecek.

Ancak koronavirüs pandemisinin yeniden yükselişe geçmesi nedeniyle hastanede belli tedbirler uygulanacak. Buna göre hastalar 1 saat arayla kabul edilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “Covid-19 Pandemisinde Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi”nde yer alan “1-3 ünitin yer aldığı tedavi birimlerinde sadece tek ünit aktif olarak kullanılacak şekilde hizmet verilmelidir.” maddesi gereğince her klinikte tek hekim çalışacak şekilde planlama yapılacak.

Yine aynı rehberin “Diş Hekimliği Uygulamalarındaki Acil ve Zorunlu Hizmetler” kapsamına giren işlemler, alınan randevular doğrultusunda 02 Kasım 2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilmeye başlanacak.