Düzce'nin özellikle kış aylarında zehir değil temiz hava soluması için doğalgaz seferberliği devam etse de açıklanan veriler, gidişatın iyi olmadığını gözler önüne seriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava İzleme İstasyonu verilerine göre; Düzce'de sağlıksız günler başladı. Düzce'nin hava kalitesi için kırmızı alarm yani sağlıksız uyarı yapılırken, bu durum göz göre göre insan sağlığının tehdit altında olduğunu gösteriyor.




Düzceliler, şu günlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde ciğerlerine kirli havayı soluyor.

Aralık-şubat ayları arasında tavan yapan hava kirliliğine bağlı olarak şehre çöken gri örtünün ortaya çıkardığı ürkütücü manzara bir kez daha 'Zehir soluyoruz!' dedirtiyor.





Gözlere sanki perde inmiş gibi bir durum sergileyen yoğun kirlilik, Düzce'yi esaret altına alırken, doğalgazı yaygınlaştırma çalışmalarının daha etkin ve süratli şekilde ilerlemesi gerektiğini de ortaya koyuyor. Merkezde yüzde 100'e ulaşan doğalgaz altyapısına karşılık kullanımının aynı seviyeye ulaşmaması, köylerde ısınma amaçlı kömür kullanılması şehri her kış hava kirliliğinin pençesine düşürüyor. Yine yoğun trafik, Düzce'nin coğrafi yapısı ile sanayi de bu sorunu katlıyor.