İnşaatı yılan hikayesine dönen ve yapıldığı dönemde ihtiyacı karşılamayacağı endişesi yaşatan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, son yıllarda yaşanan değişim ile birlikte Düzce’nin ve bölgenin önemli sağlık kuruluşları arasında yerini aldı. 445 yatak sayısı ile hizmet veren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi son olarak ilavelerle birlikte yatak sayısını 500’e çıkartarak Sağlık Bakanlığı tarafından tescillendi.

Pandemi nedeniyle açılış yapılamadı

Müjdeyi veren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “İlimize hayırlı uğurlu olsun. Hastanede yapılan son revizyonlarla birlikte yatak sayımız artmıştı. Ancak Sağlık Bakanlığı, sayıları güncellememişti. Sağlık Bakanlığı da ilave yatak sayımızı gördü ve bugün itibarıyla devlet hastanemizin yatak sayısını 500 olarak tescilledi. Açılış programını yapmayı planlıyorduk ancak pandemi koşulları nedeniyle bir açılış yapamadık. Pandeminin bitmesiyle birlikte inşallah resmi açılışı da yaparız” dedi.

Son yıllarda ciddi değişim geçirdi

Son yıllarda ciddi bir değişimle Düzceliler’e sağlık hizmeti sunan hastanenin acil servis bölümü yapılan tadilatlarla daha rahat hizmete ulaşılması temin edildi. Ayrıca yoğun bakım servislerinde de yatak sayısı artırılarak hastalara hem korona virüs ile mücadele kapsamında hem de yoğun bakım ihtiyacı duyulan durumlarda hizmette sorunlar yaşanmaması sağlandı.

(İHA)