Sağlık Bakanlığı'nın COVİD-19 ile mücadele kapsamında Çinli Sinovac şirketinden sipariş ettiği CoronaVac aşıları vatandaşlara uygulanmaya devam ediliyor. 30 Aralık 2020 tarihinde Türkiye'ye ilk partisi ulaşan inaktif COVİD-19 aşıları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda incelendikten sonra acil kullanım onayını aldı.

Ardından 10 milyon dozluk yeni aşı partisi de ülkeye ulaşarak testlere tabi tutulmaya başlandı. Böylede 83 milyon nüfusa sahip olan Türkiye’de 13 milyon dozluk aşı temin edilmiş oldu. Düzce’de ilk etapta salgınla mücadelenin başkahramanları sağlık çalışanlarıyla başlanan süreç şu anda 70 yaş ve altı vatandaşların aşılanmasıyla devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu üzerinden paylaşılan anlık verilere göre, aşı seferberliğinin başladığı günden bugüne kadar Düzce’de aşılanan vatandaşların sayısı önemli bir eşik aşılarak 10 bin 610’a yükseldi.

65 yaş ve kronik hastalar için aşılama gelecek hafta

Şu günlerde 70 yaş ve altındaki vatandaşlara uygulanan aşının hafta başından itibaren 65 yaş ve kronik rahatsızlığı olanlara yönelik başlaması bekleniyor.

Aşılamada 10 bin geçildi

Gelinen noktada 392 bin nüfusa sahip olan Düzce’de vatandaşların yüzde 2.7’si aşılanmış oldu. Günlük 800 ila bin kişi arasında aşı uygulamasının yapıldığı kentte yakın zamanda bu oranın arttırılması hedeflenirken aşının ilk dozunun uygulandığı vatandaşlar 28 gün sonra ikinci doz aşıyı olacak. Bu takvime göre 11 Şubat tarihinde Düzce’de ikinci doz aşılar uygulanmaya başlanacak.

Türkiye genelinde ise aşılanan vatandaşların sayısı 2 milyon 317 bine yükseldi. Bu sayıyla birlikte yurt genelinde aşılanan vatandaşların oranı yüzde 2.79 oldu.

5 yeni uzman hekim geldi

Öte yandan emeklilik ve tayin kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Düzce’ye 5 yeni uzman hekim geldi. Kadın hastalıkları ve doğum, anestezi, genel cerrah, enfeksiyon hastalıkları branşları ile 1 aile hekimi uzmanı da yeni görev yeri olarak Düzce’yi seçti. Böylelikle Düzce’deki uzman hekim sayısı 178’e yükselmiş oldu.

Düzce’de son durum

Düzce’deki günlük koronavirüs rakamlarına bakıldığında 2 Şubat Salı günü 22 yeni koronavirüs hastası tespit edildi. 3 Şubat Çarşamba günü itibariyle toplam vaka sayısı ise 28 bin 400 oldu. 132 hastanın virüsle olan savaşına yenik düştüğü kentte, ağır hasta sayısı 18, iyileşenlerin sayısı ise 28 bin olarak kayıtlardaki yerini aldı.

HABER: C.ÜSTÜNER / M.GÜNESEN