BİZ MÜDÜR SENDİKASI DEĞİLİZ BİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SENDİKASIYIZ
 
Öncelikle bir başkan olarak size sormak isteriz; Sendikalar neden vardır ve işe yarar? 
Sendikalar çalışanların;  haklarını, hukuklarını aramak, kimseye yedirmemek, mağduriyetlerini gidermek için vardır. Çalışanların maruz kaldığı mobing ve haksızlık varsa bunlarla mücadele etmek için vardır. Ama Türk Sağlık Sen özelinde şunu söyleyebilirim;  bizler ekmek kavgasının önüne ülke sevdasını koyan bir anlayışa sahibiz. Bizim için her şeyin önde milli ve manevi değerlerimiz gelmektedir. Fakat görüyoruz ki sendikamsı görünümlü bazı yapıların Türk Milletiyle ve Andımızla ilgili sıkıntıları var, biz bunlarla da mücadele ediyoruz. Torpili olmayanların sağlık çalışanlarının sesi olmak için buradayız. Biz Müdür sendikası değiliz biz sağlık çalışanlarının sendikasıyız.
 
 Son dönemde Düzce de sağlık alanında yaşanan bir takım spekülasyonlar var.  Bunlarla ilgili ne söylemek istersiniz?
Sağlıktaki şiddet sadece düzce de yaşanan bir sorun değil bu dünyada yaşanıyor. Alınan önlemler ne yazık ki yeterli değil.  Geçtiğiz günlerde Düzce Devlet hastanesinde bir güvenlikçi personelin üzerine kaynar su dökülerek yakılması ve darp edilmesi bizleri çok üzdü.
 
25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele günüydü. Bu bağlamda sağlıkla da ilinti olarak neler söylemek istersiniz?
Kadın; annemiz, eşimiz, çocuğumuz yani herşeyimizdir. Fakat son dönemde sanki ortaçağ avrupasında, cahiliye döneminde yaşar gibi kadınlar öldürülüyor ve şiddet uygulanıyor. Sağlık sektöründe personelin yüzde elliden fazlasını kadınlar oluşturur.  Bunun her alanda böyle olması gerekir. Kadın olmasa insan olmaz.
 
Sayıştay raporlarında,  112’de usulsüz nöbet paraları alındığına dair basına yansıyan haberler var, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kim nerde bir haksızlık, usulsüzlük yaptıysa bedelini ödesin. Bu hakka girmektir, seksen milyonun hakkını yemektir.  Devletin tek kuruşu kimseye haksız yere verilmesin.

Enflasyonun yükselmesi sağlık çalışanlarını nasıl etkiledi? Ya da yeni yılda nasıl etkileyecek?
Biz çok bir şey istemiyoruz enflasyon farkı ne çıktıysa ya da büyüklerimiz ne kadar zam alıyorsa biz de o kadar zam istiyoruz.
 
ANKARA’DAN BAŞKA YERLERDEN BİRİLERİ AKÇAKOCA MELENAĞZI SALIK EVİNE GELİP TATİL YAPIYOR. 


Akçakoca Melenağzı Sağlık evinin çok amaçlı sağlık tesisi ve sağlık atölyesine dönüştürüldüğü yönünde iddialar var. Bu konuda bilginiz var mı?Biz arkadaşlarımız geldi ve dedi ki; hafta sonları Akçakoca Melenağzı Sağlık evinde birileri gelip kalıyor. Burası yakın zamanda yüklü bir miktarda parayla tadilattan geçirildi onarıldı. Burası denize sıfır kendi plajı olan bir yer. Araştırdığımızda gördük ki Ankara’dan başka yerlerden birileri buralara gelip tatil yapıyor.  Biz de soruyoruz  “ bura da kalınıyorsa bundan sağlık personelinin neden haberi yok “.

 Söyleşinin devamını; Öncü TV ekranlarında yayınlanan “Günün Konuğu” Programında Saat: 21.30 da izleyebilirsiniz.