1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sürecinde yeni tip koronavirüs salgınının dur durak bilmeyen bir yükseliş eğilimine girdiği Düzce’de salgın tehdidi büyümeye devam ederken ölümcül etkisini de arttırıyor.

4 günde 5 kayıp

Komşu Zonguldak’ın ardından vaka yoğunluğunun en yüksek il olduğu 2. il olan Düzce’de son 4 günde 5 kişi daha hastalığa yenilerek hayatını kaybetti. Bu kayıplarla birlikte Düzce’de yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı 228’e yükseldi.

Vaka sayısı 260’ı geçti

Kısıtlamalarla elde edilen tüm kazanımlarını tedbirsizlik ve denetimsizliğe kurban veren Düzce’de vaka sayıları da 3. dalganın görüldüğü nisan ayı seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. 10 Ekim günü salgın şüphesiyle il genelindeki hastanelere başvuran 262 kişiye daha COVİD-19 teşhisi konuldu. Son tespit edilenlerle birlikte salgının başından bu yana virüsle enfekte olanların sayısı 51 bin 803’e ulaştı.

32 kişi yoğun bakımda

An itibariyle evlerinde ve hastanelerde 3 bin 671 kişinin tedavilerine devam ediliyor. Hastalığı ağır geçiren 32 kişi yoğun bakım servisinde yaşam savaşı verilirken bunlardan 15’ineyse entübasyon işlemi uygulandı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’ne yatışlar artarken kentteki sağlık sisteminin yükü de ağırlaştı.

Uzmanlardan hayati uyarı

Pandemi Acili önündeki test kuyruğu günün her saatine yayılır bir şekilde uzarken uzmanlar salgının esir aldığı kentte yaşayan Düzceliler’i uyardı. Vatandaşların toplu ve kalabalık alanlara girmemeleri istenirken zorunluluk halinde de maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek süreyi kısa tutmanın hayati önemine dikkat çekti. Tam bitti derken salgının yeniden zirve noktalara çıkması nedeniyle tedirgin olan Düzceliler de maske ve mesafe tedbirlerini hiçe sayan kural tanımazlara karşı denetimlerin sıkılaştırılmasını istiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN