1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmede maske ve mesafenin göz ardı edildiği bayram tatili ve aşıya yanaşmayanların tavrı nedeniyle vaka sayıları yeniden korkutucu seviyelere ulaştı. Ülke genelinde 22 bini geçen günlük vaka sayısı Düzce’de de yeniden 80’in üzerini gördü. Aşının hayati önemine değinen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni vakaların yüzde 87’sinin, hastaneye yatanlarınsa yüzde 95’inin iki doz aşı olmayan vatandaşlar olduğunu açıkladı.

YENİ UYGULAMALAR DEVREDE

Dördüncü dalga artık kaçınılmaz olarak görülürken Düzce Valisi Cevdet Atay koordinasyonunda başlatılan ‘köy köy mahalle mahalle aşı seferberliği’ ve aşıya olan ilginin artmasıyla Düzce’de günlük binin altına kadar gerileyen aşılama hız kazandı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde bu kez COVİD-19 test kuyruğu değil aşı kuyrukları oluşmaya başladı. 150 sabit noktada aşılama devam ederken İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı gezici aşı timleri de 3 günde gece gündüz demeden onlarca köye giderek vatandaşa aşının hayati önemini anlatıp isteyenleri aşıladı. Vali Atay’ın talimatıyla yeni bir uygulama daha devreye sokuldu. Artık 112’yi arayıp aşı olmak istediğini belirten vatandaşlar, evlerine giden aşı ekibi tarafından aşı olabilecek.

AŞIDA 200 BİNE YAKLAŞTIK

Aşılamadaki canlanmayla günlük bini altına gerileyen yapılan aşı sayısı 7 bini gördü. İl genelinde n az bir kez aşı olanların sayısı 200 bine yaklaştı. Düzce’de toplam uygulanan aşı sayısıysa 347 bini gördü. Düzceliler bir bir salgına karşı en koruyucu silah olan aşıyı kuşanırken uzmanlar bir kez daha yaşamı derinden etkileyen salgının toplum bağışıklığıyla sona ereceğinin altını çizdi. Vaka sayıları artarken salgından korunmanın yolu da aşıdan geçerken Düzce’de bir süredir 62’de takılı kalan aşılama oranı da üç günde yüzde 64’e çıktı.