Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, aşılama seferberliğine destek olmak için ‘aşı olana yüzde 15’ indirim kampanyası başlatan kafeleri ziyaret ederek teşekkür etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. Yılmaz aşı ve salgında gelinen son durum ile ilgili önemli bilgiler verdi.

DÜZCE YÜZDE 65’E ULAŞIYOR

Düzce’nin bugün itibariyle aşılamada yüzde 65 oranını geçerek sarı renge bürüneceğini belirten Yılmaz, “Şu anda aşı oranımız dün itibari ile turuncuydu. Ama bugün artık sarıya dönüyoruz. Bu müjdeyi buradan verebilirim. Aşılamada yüzde 65’in üzerine çıkıyoruz. Sağ olsun Düzce’deki birkaç esnafımız bizim bu aşı kampanyamıza destek olmak kapsamında kafeteryaları, gastro kafe olsun, restoran olsun indirime gittiler. Aşısını tamamlamış olan vatandaşlara çeşitli indirimlerde bulunuyorlar.” dedi.

GENÇ NÜFUSUN AŞIYA İLGİSİ DÜŞÜK

Özellikle genç nüfusun aşılamaya omuz vermesini isteyen Yılmaz, “Bizim için hedef yüzde 75’i geçmek. Şu anda genç nüfusumuzdan ilgi bekliyoruz. Belirli bir yaş üzerindeki vatandaşlarımız sağ olsunlar gerçekten çok ilgi gösterdiler. Aşılama oranlarımız o nüfus aralığında iyi. Gençlerimizin de aşı kampanyasına katılmasını bekliyoruz. Biz burada kafelerin olduğu bölgede 1 haftadan beri aşı aracımızla mobil aşı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

DÜZCE’DE DE VAKA SAYILARI ARTTI

Yılmaz, ülke genelindeki vaka artışının Düzce’de de olduğunu belirterek, “Vakalar ülke genelinde artıyor. Bayram sonrası özellikle büyük bir artış oldu. Düzce’miz de aşağı yukarı Türkiye’de ki artışa ayak uydurdu. Hemen hemen yakın oranlarda bir artışımız oldu. Tabii elde etmiş olduğumuz kazanımlar var. Kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Bunun yanında elde etmiş olduğumuz kazanımları kaybetmemek adına hepimizin aşı olması lazım. Ne kadar aşı olursak o kadar bize faydası var. Şu andaki çıkan vakalarımızın yüzde 85’i aşıları tamamlanmamış olanlar. Sayın Bakanımız da daha önce ifade etmişti. Aşı ile bağışıklığımızı sağlarsak COVİD ile ilgili rakamlar önemsiz hale gelecek demişti. Biz de o yüzden herkesi aşıya davet ediyoruz.” cümleleriyle bir kez daha aşının önemini yineledi.

SEFERBERLİK GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

İl genelinde sabit noktalarla birlikte gezici timlerle aşı seferberliğinin gece gündüz devam ettiği belirten Yılmaz, “Aşı çalışmalarımız köylerde de devam ediyor. Fındık işçilerimiz, diğer işletmelerimizden, fabrikalardan talep olursa oralara gidiyoruz. Şu anda aşılamaya yoğun bir şekilde devam ediyoruz.” sözleriyle açıklamasını noktaladı.