Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından imzalanarak yürürlüğe konulan protokolle Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler şehir merkezini açık hava botanik bahçesi şeklinde değerlendirmek amacıyla incelemelere başladı.



Düzce’nin iklim şartlarına uygun yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağı protokolün tarafları ilk inceleme gezisini de İstanbul Caddesi üzerinde gerçekleştirdi.

Orman Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Necmi Aksoy, Doç. Dr. Engin Eroğlu ve ekibi, Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Caddesi üzerindeki yeşil alanların revize edilerek yeniden planlanması ve caddeye uygun ağaçlandırma tespit edilmesi için görüşmeler yapıldı.




“Talep edilen hizmetler, Orman Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek”

Belediye ve üniversite yetkililerinin yeşil alanları incelediği geziye ilişkin yapılan açıklamada, “İmzalanan iş birliği protokolü gereği, kentin ortak sorunlarına çözüm üretmek, öğrencilerin kente uyumlarını artırmak ve belediyenin çevre düzenleme çalışmalarına bilimsel bir bakış açısı getirmek amaçlanıyor.



Bu çalışma kapsamında proje, eğitim ve danışmanlık konularında Düzce Belediyesi tarafından talep edilen hizmetler, akademik bilgi ve belge paylaşımı, Orman Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek. Düzce Belediyesi tarafından sürdürülen proje doğrultusunda uygulama çalışmaları mevsim şartlarına göre dönemsel olarak devam edecek” ifadelerine yer verildi.

 
Haber: İ.İ.AYDOĞDU




Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ